7 horrorfilms voor kids om te kijken op Halloween 2022

Is jouw kleine een horror fanaat in the making? Pak de popcorn erbij, want met deze films kan het bibberen officieel beginnen. En als je nu denkt ‘Is dat niet te eng?’… In het waanzinnige boek Hunt Gather Parent heb ik geleerd dat enge verhalen vertellen aan kinderen juist leerzaam werkt.

Of het nu de duistere sprookjes van de gebroeders Grimm zijn of de mythe van het waterpaard, die kleine kinderen (die te dicht bij het water ronddwalen) meeneemt op zijn rug. Het zijn verhalen die kinderen een les leren. Het zijn verhalen die leren over de kracht en moed die je nodig hebt in duistere tijden. Of in de woorden van Dumbledore: “Happiness can be found even in the darkest of times, when one only remembers to turn on the light.”

Uiteraard moet je goed naar je kind kijken om te zien of hij/zij het nog wel leuk vind. En luisteren wanneer ze zeggen ‘Ik heb genoeg gezien’. En met die disclaimer achter de rug, is het nu tijd voor de beste horror films voor Halloween 2022.

Coraline

Coraline is gebasseerd op een boek van schrijver Neil Gaiman. Hij brengt als geen ander fantasy met een duister randje naar de wereld van kinderen. “Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten.” Dit verhaal gaat over de nieuwsgierige Coraline. Ze opent een deur in haar huis, waarna ze reist naar een universum dat lijkt op een betere versie van haar eigen wereld. Met de nadruk op lijkt..

Je kunt hem streamen op Prime video of Netflix streamen.

Bron: Laika Studios

Ghostbusters

Een film met een marshmellow monster is zo ongeveer alles wat je nodig hebt op Halloween. Ja, er zijn spoken en monsters, maar who you gonna call?

Je kunt hem op Prime video kijken

Bron: Columbia Productions

Roald Dalh – The Witches

Van de scene met het schilderij krijg ik, op mijn vierendertigste, nog steeds horror flashbacks. Dus deze is zeker the blair witch onder de kinder horror films. Obviously ga ik voor het orgineel. Hoe meer vintage een film is, hoe enger ik het vind. Maar er is ook een nieuwe release van de film.

De oude kun je streamen op Pathe film en de nieuwe versie stream je op Apple tv

Bron: Lorimar Productions, Inc

Tim Burton’s Corpse bride

Heeft deze film nog een introductie nodig? Een classic Kerst en Halloween film gemaakt door de legendarische Tim Burton. Het verhaal gaat over een pianist die per ongeluk met een dode vrouw trouwt. Zij neemt hem, gekleed in een trouwjurk, mee naar de onderwereld..

Je kunt hem streamen op HBO Max

Bron: Tim Burton Productions

Paranorman

Deze film heb ik zelf nog niet gezien maar goede verhalen over gelezen. Het is een 3D stop motion film over een jongen die met de doden kan praten. Hij wordt omschreven als de Sixth Sense voor kinderen. Als dat geen teaser is, dan weet ik het ook niet meer.

Je kunt hem kijken op Apple tv

Bron: Laika Studios

The Goonies

Uit de fantasy van Steven Spielberg komt de wereld van The Goonies. Het verhaal gaat over een groepje vrienden, die aan een avontuurlijke speurtocht beginnen. Een mysterieuze schatkaart brengt ze in een spectaculaire ondergrondse wereld van kronkelende gangen, buitensporige boobytraps en een lang verloren piratenschip.

Je kunt hem op Pathe thuis kijken

Bron: Warner Bros studio

Hocus Pocus

Een tijd lang dacht ik, waarom hebben mijn ouders me deze film laten zien? In de eerste minuut wordt een kind ontvoerd en leegezogen door drie heksen. Onder het lied ‘Come little children I’ll take you away, into a land of enchantment.’

Pretty morbid. Bij het leeftijdsadvies staat 6 jaar, maar zelf zal ik hem pas aan mijn kleintjes laten zien als ze 21…ik bedoel 11 jaar zijn.

Je kunt hem op Apple TV

Bron: Walt Disney pictures

Disclaimer

Om geld te verdienen met onze blog maken we gebruikt van affiliate links. We raden alleen producten aan waar we echt in geloven. Het kan zijn dat we een kleine commissie krijgen als je op een link klikt. Je hoeft daar niks extra's voor te betalen. Dankjewel voor je support en het lezen van de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *