Seks dood? Het ouderschap brengt een seksuele revolutie!

Hoe vaak heb jij met een bezorgde blik de vraag ‘En hoe gaat het nu met je seksleven?’ gehad? Het lijkt bijna alsof met de geboorte van je kind je seksleven sterft. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Disclaimer: als grote uitzondering nieuwe ouders die nog niet slapen. Tenzij zombie seks je ding is, zeg ik tegen jullie: jullie tijd zal wederkomen.

Maar voor alle ouders die wel weer slapen: deze jaren kunnen de renaissance van je seksleven worden. Waarom? De pressure om minimaal een x aantal keer seks te hebben valt weg. En dat zorgt voor een vrijheid. En als je elkaar dan wel vind, voelt het extra spannend.

Zie het zo: als je nog geen ouder bent en met een vaste relatie, dan heb je de sleutel tot de bonbonwinkel. Je kan er altijd naartoe. Eten wat je wilt. Nu jullie ouders zijn geworden, is die winkel soms dicht en daardoor smaakt die hazenoot mocca bonbon nog lekkerder. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Je hoort mensen ook wel eens zeggen: ‘Maar de bevalling is zo onsmakelijk om te zien, daarna heb je toch geen zin meer in seks?’ Onzin! Je hebt samen leven gecreëerd! Laat deze even goed inzinken: leven gecreëerd. Hoe erg ‘de berg van Olympus’ is dat!

Ook beleven vrouwen tijdens hun 35e levensjaar de piek van hun seksualiteit. Ik zou zeggen surf die golf. Kamasutraaa Is er nog iets van schaamte over tussen de lakens?

Dan is dat na de bevalling echt wel verdwenen. Een zweepje spannend? Wat dacht je van het doorknippen van een navelstreng? Dus vooruit, op tafel met al die wilde fantasieen van je.

De uitdaging van je nieuwe seksleven zit hem in timing. Net als Eris, de griekse godin van de chaos, ben ik geen goede planner van orde en regelmaat. Toch is het zelfs mij gelukt om even naar onze week te kijken. Hebben we een thuiswerkdag samen? Een ochtend dat we alleen in onze slaapkamer zijn? De gouden tip hier is: filmpjes inzetten. 

Ook is ons beeld van wat seks is breder geworden. Als we door een brakke ‘waarom word iedereen opeens midden in de nacht wakker?’ fase gaan, dan is een massage ook al genoeg. Flexibel meegaan met de eb en de vloed van het ouderschap.

Conclusie? Ik kan met eerlijkheid zeggen dat ons seksleven op een heel next level niveau is gekomen. En dat als ouders die al 11 jaar in een relatie zitten. Wie had dat gedacht? Ik wil eindigen met de legendarische woorden van Ariana Grande:

 “Got the neighbors yellin’ “Earthquake!” 4.5 when I make the bed shake”

Wat doen jullie om jullie seksleven heet te houden? Drop je inzichten in de comments. (als je durft)

haha Liefs, Tess

Disclaimer

Om geld te verdienen met onze blog maken we gebruikt van affiliate links. We raden alleen producten aan waar we echt in geloven. Het kan zijn dat we een kleine commissie krijgen als je op een link klikt. Je hoeft daar niks extra's voor te betalen. Dankjewel voor je support en het lezen van de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *