Een afscheidsbrief aan de zomertijd

De zomertijd is een regelrechte belediging voor iedereen met een strak slaapschema. En ouders met kinderen zijn de high players hiervan. Je hebt de kleintjes met de precisie van een zen boeddhist, het doorzettingsvermogen van David Goggins en het uiterlijk van een zombie in een soort van slaapsysteem gekregen en dan bominslag, weer een verandering van de natuurlijke tijd in een mutant dat  tijdens de eerste Wereldoorlog door het Duitse rijk is bedacht.  De oorsprong zou al genoeg vraagtekens moeten oproepen. De wintertijd heet niet voor niets de standaard tijd. Laten we het standaard houden voor onszelf en onze kleintjes die letterlijk de hele handleiding van onze planeet al uit hun hoofd moeten leren.

De experts kiezen voor de wintertijd

En voor iedereen die nu zegt: de zomertijd.. lekker toch? ’s Avonds nog even in de tuin, de laatste zonnestralen meepikken. Laten we asjeblieft naar de experts luisteren zoals Jan Denneman internationaal lichtexpert. Hij zegt ‘we slapen minder goed. Onze hormonen raken door de war.’ Minder slaap is slecht voor onze algehele gezondheid. Ook geeft hij aan dat we met onze wintertijd al een uur verkeerd lopen. Kijk je naar de afbeelding hieronder dan zie je dat we in het west Europese tijdzone thuis horen, net als het Verenigd koninkrijk.  

Hier zie je dat Nederlands eigenlijk
De verschillende tijdzones in Europa

De transitie overleven

Dit is een afscheidsbrief aan de zomertijd maar toch zie ik haar niet snel een vrijwillige exit maken. Met als gevolg?  Een slaapritme wat compleet door de versnipperaar wordt gehaald. Het voelt als de verwarring op een afterparty, als de zon opeens op komt. Het was toch pas twaalf uur s’ nachts?

Mijn advies? Zet de klok eerst een half uur vooruit, om de transitie soepeler te maken. Lunch is de nieuwe brunch . En probeer de rekensom van Wat is het verschil tussen de zomer en wintertijd? niet te vaak te maken. Het maakt de verwarring alleen maar groter. 

Sterkte. 🙂

Disclaimer

Om geld te verdienen met onze blog maken we gebruikt van affiliate links. We raden alleen producten aan waar we echt in geloven. Het kan zijn dat we een kleine commissie krijgen als je op een link klikt. Je hoeft daar niks extra's voor te betalen. Dankjewel voor je support en het lezen van de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *