chaos in huis. Ouderschap. Hoe creëer je meer tijd?

Je week past niet: dit helpt!

Voelen jouw weken als een marathon waar maar geen einde aan komt? Ook ik trap elke week in de illusie dat het me déze week wel gaat lukken. Negen van de tien keer is dat niet het geval. We leven in een wereld waar ouders allebei moeten werken om het gezin te onderhouden. En met de inflatie die door het dak heen vliegt, moeten we steeds meer verdienen om dezelfde levensstijl te behouden. Als er ’s avonds nog wat tijd overblijft, wordt het opgezogen door de pixels op ons scherm. We leven in een crisis van tijd.

Zwemmen in je to-dolijst

Het resultaat? Uitputting. En een huis dat als een monster binnen de minste tijd van orde naar chaos muteert. Hoe navigeren we deze nieuwe wereld van nooit genoeg tijd? Afgelopen week raasde mijn
to-dolijst wederom als een moesson storm door mijn hoofd. Ik dacht toen: ‘Weet je wat? Ik ga er gewoon in zwemmen.’ In mijn hoofd nam ik een duik tussen al die schreeuwende post-it briefjes. In plaats van papier, voelde ik koud water langs mijn lichaam glijden. Ik dreef op mijn rug in de zon met een grijns op mijn gezicht. Het geheim is: de weken passen niet. De oplossing? Zwem erin. En hieronder ideeën om iets meer ruimte te creëren:

De vijf minuten self care routine:

Gun jezelf dit. Na het douchen, knal een mascara op. Lippenbalsem en wat rouge. Kabem Kaboem de verslonzing maakt geen kans op jouw adres.

Schoonmaakster:

Wij hebben de afgelopen maanden zelf ons huis schoongemaakt. Hartstikke goed om te weten wat het inhoudt, want dat zorgt voor een immens respect voor wie je aanneemt. Maar als je de ruimte in je portemonnee hebt, haal hulp in huis. En gebruik die tijd om met je eigen passie geld te verdienen of gewoon even op de grond te liggen.

Prioriteit van de dag:

Kies één ding op je dagelijkse to-dolijst als een prioriteit uit. Ik zet er een goud sterretje achter. Heb je die gehaald? Dan is je dag geslaagd.

Combineer activiteiten: 

Ik schrijf of doe een call terwijl ik door het bos loop. Struikel ik wel eens? Misschien. Bespaar ik tijd? 100%. Tenzij ik op de eerste hulp terecht kom met een gebroken been. Maar dat is gelukkig, klop het af, nog nooit gebeurt.

Hulp inschakelen:

Verdrink je in al het werk? Denk erover om een stagiaire aan te nemen of een werknemer. Ik vind die gedachte ook doodeng. Maar weet je, als we de sprong wagen, kunnen we altijd nog terugspringen.

Buitenschoolse Opvang:

Als het voor jou dé manier is om je gezin in balans te krijgen. Ga ervoor! En ditch het schuldgevoel. Kies je ervoor om er geen gebruik van te maken? Accepteer dan dat er op een andere plek in je leven meer onbalans gaat zijn. In ruil daarvoor krijg je meer tijd met je kleintjes. Doe wat voor jou het beste voelt. 

De Dyson stofzuiger:

Een must have voor alle ouders. Als iemand zou vragen wat ik zou meenemen naar een onbewoond eiland, dan staat deze op het lijstje. En mijn gezin + eten.

Telefoon Kluis:

In de avond is het onmogelijk moeilijk om je telefoonverslaving de man te blijven. Dus gooi dat ding rond half 8 in de kluis en creëer tijd voor dingen die echt belangrijk voor je zijn. Pas op: straks ga je nog een boek lezen. 

Wat zijn jullie beste ideeën om meer tijd te creëren? Drop ze hieronder, lijkt me leuk om een soort van bende van inspiratie op te richten. Liefs, Tess

Disclaimer

Om geld te verdienen met onze blog maken we gebruikt van affiliate links. We raden alleen producten aan waar we echt in geloven. Het kan zijn dat we een kleine commissie krijgen als je op een link klikt. Je hoeft daar niks extra's voor te betalen. Dankjewel voor je support en het lezen van de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *