De oplossing voor minder schermtijd

Ze bestaan echt! Tijdens een Youtube wormhole ben ik ze tegengekomen, ouders wiens kinderen geen televisie kijken. Het zijn lone wolfs dus er staan weinig video’s van ze online. Maar toen ik ze vond werd ik bijna net zo enthousiast als toen ik voor het eerst een tamagotchi kreeg. Sommige van die schermloze ouders gebruikten een knutsel to-do boek als entertainment, andere lieten hun kinderen meekoken. En ik zag zelfs een klein kind dat kon breien. Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen slechte relatie met filmpjes. We zetten ze vaak altijd aan tijdens het koken of wanneer de kinderen ziek zijn. Maar blijft het daarbij?

Filmpjes zijn als zevenblad

‘Mag ik een filmpje kijken?’ Op deze vraag begin ik een allergische reactie te krijgen. Laatst zei ik dat we de televisie gingen weggooien, dat viel niet in goede aarde dus daar ben ik op teruggekomen. Maar filmpjes zijn als zevenblad, als je niet oplet staan ze niet alleen op tijdens het koken maar springen ze vanuit alle kanten op je af. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende streamingdiensten waartussen we moeten navigeren. Mickey op Disney, Dropje op NPO, snel naar Netflix voor Ada de Wetenschapper. Ik word helemaal gek.

De oplossing

Maar dankzij mijn wormhole obsessie voor schermloze ouders heb ik de ultieme oplossing gevonden: luisterboeken. Het is schuldvrije entertainment waardoor jij als ouder een dutje kan doen of met een bakkie rustig de krant kunt lezen. Hallo siësta. Je kunt ze beluisteren op Spotify (Pluk en Woezel en Pip) Zelf heb ik een samenwerking met Storytel. Mocht je het willen proberen via deze link kun je een maand lang gratis alle boeken luisteren.

Hier een lijst van mijn favorieten: 

Pluk van de Petteflet

Deze is heilig in ons huis en heeft verder weinig introductie nodig. Goed ingesproken. Ik durf best toe te geven dat ik soms meeluister.

Mijn vriendje Bert (van Bert en Ernie)

Hierop werd hardop gelachen in de auto. En daarvan kregen wij als ouders weer een grijns van. 

Heksenkind

Vervolg op de klassieker Juniper die helaas nog niet als audioboek te luisteren is. 

Pippi Langkous

Een kind dat taart als ontbijt eet kan natuurlijk nooit misgaan. Grappig, avontuurlijk en een klassieker.

Ronja de roversdochter

Geschreven door Astrid Lindgren. Dit verhaal weet al decennia kinderen mee te nemen op een spannend avontuur. Ook nostalgisch om als ouder weer te luisteren.  

Veel luisterplezier! Liefs Tess

Disclaimer

Om geld te verdienen met onze blog maken we gebruikt van affiliate links. We raden alleen producten aan waar we echt in geloven. Het kan zijn dat we een kleine commissie krijgen als je op een link klikt. Je hoeft daar niks extra's voor te betalen. Dankjewel voor je support en het lezen van de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *