Zo overleef je de Decembermaand

Ik heb een goed idee: laten we Halloween, 11 november, Sinterklaas (schoenen zetten + pakjesavond), Kerstmis en Nieuwjaar.. Allemaal in de laatste weken van het jaar gooien. Zodat we de kinderen, ouders en leraren met een complete burn-out het nieuwe jaar in duwen.

Ho ho ho merry christmas!

Haal adem. Rustig aan. Alles komt goed. De blik van je kind als hij of zij de pepernoten in zijn schoen vind dat is waarom het gaat. Alle chaos eromheen, kun je zoveel mogelijk elimineren met de onderstaande lijst (die ik ook voor mijzelf heb geschreven)

Vergeet niet dat jij in controle bent en niet de feestdagen. Het gaat om geven vanuit liefde en niet om als een gek meedraaien in de marketingmachine van de speelgoed industrie.

  1. Ter voorbereiding: Marie Kondo je een weg door je huis heen. Doneer en elimineer. Maak ruimte voor de nieuwe spullen die ongetwijfeld je kant op komen.
  2. Gooi een calming zen sounds playlist aan wanneer je maar kan, een boeddhistisch wierookje doet ook wonderen voor de opgestapelde adrenaline
  3. Reclaim een kerstdag voor je eigen gezin. Zodat jullie lekker in pyjama films kunnen kijken als jullie daar zin in hebben.
  4. Wij doen met mijn familie(ouders, broers, zussen etc.) lootjes trekken en geven een cadeau die we al in ons eigen huis hebben. Scheelt koop stress en is ook nog duurzaam.
  5. Met Sinterklaas doen we als gezin mee aan pakjesavond maar met Kerst geven we een cadeau voor ons als gezin. Dit jaar is dat een boek met de tekeningen van de sterrenstelsels en een telescoop die ik op marktplaats heb gevonden. Hierin gaat het niet om weer zoveel mogelijk cadeaus maar stilstaan bij elkaar.
  6. Ga naar buiten wanneer je maar kan, al die suikers en koolhydraten hebben ruimte nodig om te verteren.
  7. Gooi er een groentesapje in wanneer je maar kan.
  8. En als het teveel wordt, stop gewoon bij het derde kerstfeestje. Jij bent de reggiseur van je eigen grenzen. Het moet allemaal wel leuk blijven natuurlijk.
  9. Ohja en je bent prachtige zoals je bent! Ook zonder glitterjurk en mascara.

Liefs,
Tess

Disclaimer

Om geld te verdienen met onze blog maken we gebruikt van affiliate links. We raden alleen producten aan waar we echt in geloven. Het kan zijn dat we een kleine commissie krijgen als je op een link klikt. Je hoeft daar niks extra's voor te betalen. Dankjewel voor je support en het lezen van de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *