kamperen met kleine kinderen

Kamperen met kleine kinderen

In het beste geval voelt kamperen als herinneringen, gemaakt van kampvuur en rode wijn. In het slechtste geval voelt het alsof je met je hand in de afvalemmer van andermans baby graait. 

Vijf dagen gingen we proefdraaien op een camping op nog geen 40 minuten rijden van ons huis vandaan. We sliepen in een De Waard achtige tent waar ik zelf de eerste 12 jaar van mijn leven op vakantie mee ben gegaan. Ik kreeg letterlijk de tranen in mijn ogen toen ik in mijn oude kamertje met mijn kleintjes op de grond lag. Hoe vaak had ik daar niet gelegen, high van 24 uur lang frisse lucht en het avontuur. 

Met die nostalgische herinneringen begonnen we onze trip. De eerste nacht was een hel. De kinderen waren om elf uur ’s avonds nog steeds aan het rellen. We zijn er uiteindelijk maar als politieagenten naast gaan liggen. Tegen elke verwachting van het KNMI in werd het die nacht extreem koud. Ik lag totaal onvoorbereid in een dunne pyjama en een slaapzak waarvan ik de warmtegraad niet wist. Als Jonas op het schip walste ik van de ene kan van het luchtbed naar het andere. Tot Skye om half twee ’s nachts huilend wakker werd. Het was pikdonker en hij moet gedacht hebben: ‘Waar ben ik?! Wat doen jullie me aan?’ Zonder zaklamp probeer ik zijn speen te zoeken en ben ik uiteindelijk op de grond van de tent, omdat het beter sliep dan het luchtbed, in slaap gevallen. 

Het beeld dat onze lieve buren de volgende dag van ons gezien hebben, moet niet best geweest zijn. Want ze zeiden ‘Het wordt beter, hou vol.’ Het was de eerste dag van onze vakantie. En wat doe je dan?Hangen bij het zwembad? Eten aan het strand? Nope, wij zijn als familie ‘The walking dead’ naar een kampeerwinkel gereden om ons te preppen voor de volgende nacht. Fleece dekens, extra kussens en een slaapmatras van bijna 200 euro. Ja. Zo wanhopig waren we. Die avond trok ik al mijn kleding aan en ben als Bear Grills in de slaapzak gaan liggen. En halleluja het werkte! Het werkte!! De rest van de week was een stijgende lijn omhoog. De kinderen van de camping waren een gestroomlijnd systeem van zelf vermaak en de ouders hielden om de beurt een oog op de speeltuin (die we vanaf onze tent konden zien). Wat betekende dat ik moeders heb zien lezen! Een echt boek. Vaders die gewoon op de grond lagen te chillen. En Ties en ik dronken een rum cola, bij het kampvuur voor onze tent. Overdag! Als je nu denkt, nou zeg.. dat wil ik ook wel gaan proberen: hieronder mijn tips om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken:

-Het naseizoen is bijna hier, probeer in de sale periode een slaapmatras te kopen. Het is de beste investering die je kunt doen! Vergeet aandelen, koop een slaapmatras! (damn it, waarom heb ik hier geen samenwerking op gehosseld)

-De meeste campings hebben tegenwoordig elektriciteit, dus haal een elektrische koelbox. Ik liep heen en weer met koelelementen naar de vriezer.

-Check het weerbericht en vergeet niet de nachtelijke temperatuur.

-De ene camping is andere niet. Hossel er eentje die bij je past. (wij wilden een kampvuur maken) En als je voor de eerste keer gaat kamperen, zoek het dicht bij huis. Als het dan niks is kun je snel naar huis. 

-De toiletten op de camping waar wij sliepen waren heel schoon (thank god!) Maar toch zou ik adviseren om papieren toilet covers mee te nemen voor wanneer je kleine naar de toilet moet gaan en het staand niet lukt. 

-Neem een watertank met een kraantje mee. Scheelt heel wat moeilijk optillen voor al die ‘ik heb dorst’ momenten. 

-Check of je een kampvuur mag maken op de camping. En als je kleintjes hebt: fix het uitzicht op de speeltuin. Maximaal chillen gegarandeerd!

Liefs, Tess

Disclaimer

Om geld te verdienen met onze blog maken we gebruikt van affiliate links. We raden alleen producten aan waar we echt in geloven. Het kan zijn dat we een kleine commissie krijgen als je op een link klikt. Je hoeft daar niks extra's voor te betalen. Dankjewel voor je support en het lezen van de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *