Een ode aan de theedoek

Ik wist niet dat ik ooit zoveel liefde zou voelen voor een geruit stuk doek. En nu kan ik niet meer zonder. Het is mijn eerste hulplijn bij mijn kinderen. Oké, een gedeelde eerste plek met een glas rode (want chique) wijn. De theedoek: inzetbaar bij de tien glazen limonade die omvallen. De pindakaas die door de lucht heen vliegt. Handig om te gebruiken om handen mee af te vegen op dagen wanneer de discussie van ‘handen wassen’ je teveel wordt. Perfect als vervanger voor een verschoonkussen en in extreme noodgevallen inzetbaar als tijdelijke luier. Dat laatste zou ik trouwens niet aanraden.

Dankjewel theedoek voor je dienstplicht, je vermogen om zoveel meer te zijn dan de afgesproken functies op je cv. En voor iedereen die nu roept: ‘Maar hydrofiele doeken dan? Dat is beter voor de babyhuid‘. Dat station ben je bij een tweede al vrij snel gepasseerd. Het is net als op de middelbare school. In het eerste jaar neem je nog heel braaf de backpack ofwel de tientonner tas met schoolboeken mee.  Maar in het derde jaar kom je met een schattige mini bag het schoolplein opgelopen waar met geluk een lippenstift in zit die je als pen kan gebruiken. Lippenstift, nog zoiets wat je makkelijk met een theedoek kan afvegen.

Cairo zag afgelopen week zwart van de make up na een solo rave party in mijn toilettas. Goed, het is tijd voor een glas wijn en drie keer raden wat ik als accessoire in mijn haar draag bij gebrek aan een elastiekje? Bingo! Een theedoek.

Disclaimer

Om geld te verdienen met onze blog maken we gebruikt van affiliate links. We raden alleen producten aan waar we echt in geloven. Het kan zijn dat we een kleine commissie krijgen als je op een link klikt. Je hoeft daar niks extra's voor te betalen. Dankjewel voor je support en het lezen van de blog.

2 Comments

  • whahah heel herkenbaar.
    De tafel ligt bezaaid met theedoeken om alles mee op te ruimen/af te vegen en de wasmachine draait overuren met al die doeken. Maar ach, wat kan mij t schelen en die hydrofiele luiers dienen bij ons ook als theedoek/poetsdoek/tentdoek. Ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *