Een ontspannen bad

Oh my bath! 7 uitvindingen die in het bad zijn gemaakt!

Neem jij wel eens een bad? Mijn engelse grootouders namen elke dag een bad ‘We have are baths, a good soak every morning’ Misschien zijn ze daarom wel zo oud geworden. Een bad werkt ontspannend. In het warme water smelten je zorgen van je af. En met een beetje geluk vind je nog meer tussen de bubbels in je bad. 

Zo schreef Freddy Mercury de hit A Crazy Little Thing Called Love in het bubbelbad van het Hilton hotel. Peter Hince, de leider van zijn roadcrew vertelde Mojo Magazine in 2009:

“The idea for the song came to him while he was in the bath,” zei Hince. “He emerged, wrapped in a towel, I handed him the guitar and he worked out the chords there and then. Fred had this knack of knowing a great pop song.”

Ricky Gervais’s bathroom selfies

Over legendarische uitvindingen in het bad gesproken: de bad selfies van Ricky Gervais. Hij heeft hiermee (nog) geen Pulitzer prijs gewonnen, maar eerlijk.. ik denk dat het Louvre hier belangrijk werk  laat liggen. 

Eureka in een warm bad

De wetenschapper Archimedes leefde 200 jaar voor het jaar 0. Laat die even binnenkomen. Dat is heel lang geleden.  Hij kreeg een uitdaging van de koning. (Want in die tijd kregen wetenschappers uitdagingen van koningen?) Hij moest erachter komen of de kroon die de koning had gekregen wel van echt van goud was gemaakt. 

Daar moest de wetenschapper even over nadenken dus stapte hij in bad. Toen hij het water zag rijzen, wist hij het. Hij besefte dat objecten die gemaakt zijn van hetzelfde materiaal en gewicht, dezelfde hoeveelheid water laten rijzen. ‘Eureka’ schreeuwde hij. Legende vertelt verder dat hij vervolgens uit het bad is gesprongen en op straat is gerend terwijl hij  ‘Eureka’ bleef schreeuwen. Ik vraag me af, zou hij naakt zijn geweest?

Moord op de Nijl in een Victoriaans bad

Agatha Christie is een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Ze is bekend van onder andere: moord op de oriënt express en moord op de Nijl. Haar boeken zijn in 108 talen vertaald en wereldwijd ruim drie miljard keer verkocht. Ze heeft een paar van haar meest moordlustige scènes geschreven in een victoriaans bad terwijl ze appels at. Voor de renovatie van haar huis zei ze tegen de architect, ‘I want a big bath, and I need a ledge because I like to eat apples.’

Benjamin Franklin

Een van de founding fathers of the United States. Ik heb altijd moeite met die woorden omdat de native americans natuurlijk de echte founding fathers and mothers van Amerika zijn. Maar goed, we gaan door. Hij kreeg zijn ideeën in een ander soort bad. Hij noemde het zelf ‘tonic baths’ wat betekende dat hij elke ochtend een uur lang naakt vanuit zijn kantoor werkte. Haha ja echt waar. En dat heeft toch geleid tot een geniale uitvinding, de bliksemafleider. 

De schrijver, de papegaai en het bad

Dalton Trumbo was een van de bekendste scenarioschrijvers van de vorige eeuw. Films die hij gemaakt heeft: Thirty seconds over Tokyo, Roman Holiday (starring Audrey Hepburn) en de mega bekende Spartacus. Hij schreef het liefst in bad. Rookte oneindig veel sigaretten en deed dat niet alleen. Zijn gezelschap? Een papegaai die hij van de acteur Kirk Douglas(vader van Michael Douglas) had gekregen.

Ben je al overtuigd van het magische effect van een bad? Ik wil graag afsluiten met de woorden van Oprah Winfrey in een interview met Vogue afgelopen Augustus. 

‘I major in bathtubs. I spend my time looking for the best possible bathtub a woman can buy.’ En dat heeft ze inderaad gedaan, ze heeft een marmeren bad laten maken in de vorm van haar eigen lichaam. Verder zegt ze:

‘I love creating bathing experiences—bath gels, bubbles, crystals, salts, lavender milks

Hoewel ik(helaas) geen bad heb in de vorm van mijn lichaam, geniet ik enorm van mijn bad. Zeker gister toen ik 2,5 uur in de kou op de wegenwacht stond te wachten. Het is als de ultieme omhelzing na een lange dag.  En als je het moeilijk vind om jezelf wat ontspanning te gunnen lees dan hier Waarom je een pauze verdiend

‘Have a nice soak’

Liefs,

Tess

Disclaimer

Om geld te verdienen met onze blog maken we gebruikt van affiliate links. We raden alleen producten aan waar we echt in geloven. Het kan zijn dat we een kleine commissie krijgen als je op een link klikt. Je hoeft daar niks extra's voor te betalen. Dankjewel voor je support en het lezen van de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *