waarom vrouwen superhelden zijn

Waarom zijn de meeste superhelden mannen?

Als je een bezorgde moeder in actie hebt zien komen, weet je waar de verhalen van bovennatuurlijke krachten en snelheid echt vandaan komen. Je hoeft niet naar de bioscoop te gaan om dat te zien. Maak een tripje naar je dichtbijzijnste speeltuin en je ziet ze vliegen. En voor iedereen die nu zegt ‘maar vaders zijn ook een belangrijk onderdeel van de opvoeding.’ 100% en thank god.

Maar wees nu eens eerlijk, ondanks al dat testosteron, zijn ze net zo snel? Wie vangt als eerste de baby voor het de grond raakt? Of pakt die gloeiend hete theepot net op tijd van de tafel af? Geloof me, ik geef alle positieve opvoed credits aan mijn man Ties, maar deze token laat ik me niet zo makkelijk ontfutselen. Moet ik het R woord laten vallen? Oke ik doe het: rugweeën. Mijn man liep al duizelig weg bij ons intakegesprek. Ik wil een nieuw woord aan onze cv toevoegen:  

gladiatrix (plural gladiatrices)[1] is the female equivalent of the gladiator of ancient Rome. Like their male counterparts, gladiatrices fought each other, or wild animals, to entertain audiences at various games and festivals. Very little is known about them.  (bron: wikipedia)

Dat er weinig bekend over ze is, verbaasd me natuurlijk niks. Maar de volgende keer dat je jezelf in een meeting vol mannen klein voelt worden, denk dan aan onze oerkracht. Aan al die schreeuwende moeders die letterlijk nieuw leven uit hun lichaam persen, in bossen, op het strand, in een taxi, met een geboorteplan en zonder. Move over Russell Crowe, there is a new gladiatrix in town. 

Disclaimer

Om geld te verdienen met onze blog maken we gebruikt van affiliate links. We raden alleen producten aan waar we echt in geloven. Het kan zijn dat we een kleine commissie krijgen als je op een link klikt. Je hoeft daar niks extra's voor te betalen. Dankjewel voor je support en het lezen van de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *